Dit moet je niet vergeten als je huisdier mee gaat op vakantie

pexels-jacub-gomez-1143005

Erg veel mensen kijken het gehele jaar uit naar hun vakantie. Zeker wanneer zij het gehele jaar hard aan het werk zijn. Echter, tijdens het voorbereiden van de vakantie is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Dat is al zo wanneer je met het gezin op vakantie gaat, maar wanneer je huisdier ook mee gaat komen daar nog een aantal dingen bij. Je moet er namelijk voor zorgen dat je huisdier het naar zijn of haar zin heeft als jullie op vakantie zijn. Het kan best lastig zijn om van tevoren te bedenken waar je huisdier allemaal behoefte aan heeft. Toch is het belangrijk om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het kan namelijk erg vervelend zijn als je niet goed bent voorbereid op het gezelschap van je huisdier op vakantie. Dit zijn een aantal tips voor als je huisdier mee gaat op vakantie.

Denk aan voldoende voer

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je genoeg voer meeneemt voor je huisdier. Je denkt misschien dat je op vakantie ook wel kattenvoer of hondenvoer kunt kopen, maar helaas is het voer in het buitenland vaak minder kwalitatief. Veel mensen denken dat dat niets uitmaakt, maar het kan wel degelijk verschil maken voor je huisdier. Als een dier al een lange tijd één bepaald soort voer krijgt is zijn spijsvertering daarop aangepast. Wanneer je ineens overstapt op ander voer, kan dat er voor zorgen dat je huisdier zich ziek gaat voelen. Dat wil je natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je genoeg voer meeneemt op vakantie. Wanneer je met het vliegtuig gaat kan dit soms lastig zijn. Dat komt doordat je maar beperkte bagageruimte tot je beschikking hebt. Wanneer er echt geen mogelijkheid is om voldoende voer mee te nemen kun je op de bestemming gaan zoeken naar goed voer voor je huisdier. Het is belangrijk om het voer te kiezen wat het dichtst in de buurt komt van het normale voer. Zo verklein je de kans dat je huisdier last krijgt van zijn of haar spijsvertering.

Bescherming en inenting

Wanneer je je huisdier meeneemt op vakantie naar het een andere regio is het belangrijk om je te verdiepen in de regels van deze regio. Zo is het in de meeste landen verplicht om voor honden een hondenpaspoort bij je te hebben. Als je dat nog niet hebt, kun je deze aanvragen bij de dierenarts. Het is ook belangrijk om je goed in te lezen in de gevaren voor je huisdier. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om je huisdier in te laten enten voordat je op vakantie gaat. Wanneer je op tijd begint met de voorbereidingen van de vakantie, kun je er voor zorgen dat al deze zaken op tijd geregeld zijn. Het is belangrijk om daar op tijd mee te beginnen aangezien veel mensen hun huisdier laten inenten vlak voor de vakantieperiodes. Daardoor kunnen er lange wachtrijen ontstaan bij dierenklinieken. Houdt er dus rekening mee dat je optijd een afspraak dient te maken.

Facebook
Twitter
Pinterest