De voordelen van een glamping op een rijtje

pexels-amanda-klamrowski-2212570

Wanneer je op vakantie gaat kun je kiezen voor kamperen of bijvoorbeeld een all-inclusive resort. Bij het woord kamperen denken mensen gelijk aan slapen in een tent in de natuur waar je zelf alles moet regelen, en dat je dan geen eigen douche hebt etc. Voor deze mensen is er een ideale oplossing, namelijk een glamping. Je kunt een glamping in het buitenland bezoeken maar je kunt ook lekker naar een Glamping in Nederland.

Wat is het verschil tussen een camping en een glamping?

Tussen een camping en een glamping zitten een aantal grote verschillen, op een camping neem je slaapplek mee zoals een tent, vouwwagen of een caravan. Als je bijvoorbeeld op een camping staat en je bent daar met je tent, dat betekent dat je dus geen eigen douche hebt en als je eten wilt koken moet je een eigen gaspitje meenemen en zo zijn er nog wel een aantal andere dingen op te noemen.

In tegenstelling tot een glamping, bij een glamping huur je een luxe tent waar je voorzien bent van alles wat je nodig hebt zoals een eigen keuken, badkamer, bedden en ook meestal een soort van kleine woonkamer. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor glamping tent je huurt want ook daar zit weer verschil in qua luxe.

Voordelen Glamping

Niet iedereen zal het zien als voordelen maar als je niet ervan houdt om alles zelf te regelen dan zijn dit de grootste voordelen aan een glamping:

  • Je hoeft bij een glamping geen hele aanhangwagen vol met spullen mee te nemen omdat je bij een glamping al voorzien bent van het meeste, je neemt hierbij meestal alleen kleding, toiletspullen en eventueel eigen beddengoed mee.
  • Het scheelt veel tijd, bij een glamping hoef je niet meer je hele tent op te zetten.
  • Je hebt je eigen sanitair (badkamer), je hoeft dus niet helemaal te lopen naar een openbare sanitair.
  • Inpakken en wegwezen, het kost veel minder tijd om te vertrekken omdat je niet heel je tent hoeft af te breken.

Soorten villatenten

Villatent Luxe: Een compleet ingerichte safaritent voor maximaal 5 personen. Deze tent beschikt over een volledig ingerichte keuken, een outdoorchef BBQ en een comfortabele hangmat om echt even in te ontspannen.

Villatent Luxe met sanitair: Beschikt over dezelfde voorzieningen als de Villatent Luxe met als extra privé sanitair. Een douche, toilet en wasbak in je eigen tent. Zo kun je je lekker opfrissen zonder de tent te hoeven verlaten!

Villatent XL met sanitair: Beschikt over een volledige badkamer met douche, toilet en wastafel. Een hoog dak en heerlijk terras laten je optimaal genieten van het buitenleven. Deze XL tent is met zijn 45 m² onze grootste tent.

Villatent Compact: Knus en gezelligheid; zo kun je onze Villatent Compact (24 m²) het beste omschrijven. Deze compacte maar toch luxe tent is volledig ingericht voor maximaal vier personen.

Facebook
Twitter
Pinterest